1 + 1 ZDARMA do 20. března 🤩

Medová Dubaj

Novinka Náš med
99 Kč 199 Kč 399 Kč od 99 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
20.3.2025 20.3.2025 20.3.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Medová Dubaj z naší rodinné farmy Včelařství Domovina je sklenička medu bohatě ochucená pistácií a kakaem. Je tak dobrá, že se jí nemůžete nabažit:

  • prosté, avšak propracované, 100% přírodní složení (květový med, mleté pistácie, kakao),
  • vyvážené mlsání, ale i pomazánka na pečivo (nebo přilepšeníčko třeba do jogurtu),
  • jedinečný, ovšem cenově dostupný dárek (pro všechny příležitosti),
  • zkrátka luxusní dobrůtka pro vaše chuťové pohárky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Medová Dubaj je tak dobrá, že se jí nemůžete nabažit

Dubaj, tam TOP všechno maj´. Náš dubajský med sice není z Dubaje, ale z Vysočiny, přesto vás dostane na vrchol:

  • poctivý domácí med + kvalitní kakao + spousta pistácií,
  • božská symfonie pro vaše chuťové buňky,
  • množství tělu prospěšných látek.

Dubaj v medu, něco mimořádného pro váš jazýček, musíte vyzkoušet. Tak bye, bye a hurá pro Dubaj(ský) med, ať už ho máte v košíku!

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Jaké je tajemství dubajského medu?

„Kakao a pistácie,
v medu jako v lázních jim je.
Prostě božská symfonie,
Dubaj medy – po sklenicích jím je.“

Tak, moc dobré pro vaše bříško.

Jak jsme objevili Dubaj v medu?

Na našich cestách po světě čerpáme řadu inspirací. Arabská metropole nás nemohla neoslovit, a tak jsme si řekli, pojďme také zkusit něco opravdu výjimečného. Fixou jsme si poznačili, že to bude dessert s choco příchutí par exelence: zamícháme Dubaj do medu. Míchali jsme a míchali, až jsme umíchali náš poctivý domácí medík s lahodnou pistácií a božským kakaem – šuby duby dubajský med. Výsledná chuť? Rajská, ba přímo dubajská, prostě božská!

Složení a konzistence Dubaje v medu

Složení našeho medu s kakaem a pistáciemi je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med, mleté pistácie a kvalitní kakao. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšují pistácie a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

  • Náš tip: Nechte dubajský med při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Kakao – popis a zajímavosti

Kakao se vyrábí z kakaových bobů – semen plodu kakaovníku pravého (latinsky Theobroma – česky doslova „potrava bohů“). Jejich hlavní složkou je alkaloid theobromin a dále:

  • minerály (např. draslík, fosfor, hořčík, vápník, zinek, železo),
  • antioxidanty (flavonoly),
  • anandamid a kofein,
  • zdravé tuky.

Pravé, kvalitní kakao posiluje lidské tělo a může:

  • povzbuzovat srdeční činnost, snižovat vysoký krevní tlak a zvyšovat průtok krve,
  • ovlivňovat pozitivně mozek, navozovat pocity štěstí a zlepšovat paměť,
  • uvolňovat napětí v unavených svalech,
  • přispívat k růstu vlasů a nehtů,
  • zvyšovat milostnou touhu,
  • pomáhat při nachlazení,
  • dostávat tělo do formy,
  • zvětšovat chuť k jídlu,
  • platit na astma.

Největší plocha kakaovníkových plantáží se dnes rozkládá v Pobřeží slonoviny (třetina světové produkce) a dále především v Ghaně, Kamerunu a Nigérii.

  • Původní indiánské výrazy pro kakao a čokoládu jsou „cacauatl“, „kakaw“ či „chocol’ha“.
  • Dobyvatele Cortéze uctili Aztékové lahodnou čokoládou ve zlatém poháru.
  • Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Pistácie – popis a zajímavosti

Lahodná jádra pistácií pochází ze stromku pistácie pravá (též řečík pistáciový, latinsky Pistacia vera). Původně rostl v západní části Asie, dnes se nejvíce pěstuje v Íránu a USA (Kalifornie).

  • Kdysi se pistáciím říkalo „zelené mandle“.
  • Mezinárodní den pistácií se každoročně slaví 26. února.
  • Obsahují vysoký podíl bílkovin, dále například vitamíny, draslík, mangan a železo.
  • Pistácie pomáhají našemu zdraví: chrání zrak, podporují zdravé srdce, usnadňují trávení, zvyšují plodnost, díky nízkému obsahu kalorií se uplatňují při redukčních dietách, snižují hladinu cholesterolu, chrání proti cukrovce, zabírají při léčbě nemocí dýchacích cest žloutenky, anémie atd.

Výroba ochuceného medu s kakaem a pistácií

Medovou Dubaj děláme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelámTady si přečtěte, jak na to.

A jak máme medovou pomazánku s pistáciemi a kakaem nejraději?

Na Medové Dubaji mi nejvíce chutnají nahořklé tóny kakaa, slaďoučké polibky medíčku a lahodné verše pistácií. Já se tím netajím, že se za ní potají do spižírny plížím. Ať je den, či očka klížím, tahle dobrůtka je eden. A jsem s ní velmi rychle hotov, za to vám ručím!

Na našem dubajském medu si pošmákne celá rodina. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo či přidat do pokrmů. Hodí se do dezertů (palačinky, perníčky, lívance). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost k mlsání třeba místo čokolády.

Tak hybaj pro Dubaj v medu!

Podrobnosti o Medové Dubaji

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 576 / 376 kcal
Tuky 8,7 g
Z toho nasycené kyseliny 1,3 g
Sacharidy 69 g
Z toho cukry 66 g
Bílkoviny 4,1 g
Sůl 0,01 g


Obsahuje:
květový pastovaný med (81 %), mleté pistácie (16 %), kakao (3 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Včelařství Domovina

Rodinná farma Aleny a Josefa Kölblových Včelařství Domovina působí na Vysočině od roku 2016. A jdeme na to od lesa:

🐝 včely jsou pro nás na prvním místě, takže žádná chemie,

🍯 máme vlastní včelstva, a to znamená poctivý domácí med,

🌺 vyrábíme z kvalitních surovin, složení je prostě 100% přírodní,

💚 v naší výrobě dodržujeme poctivé, jednoduché a tradiční postupy,

🧑‍🌾 zapojujeme i zákazníky, můžou třeba vysít louku pro včelynašich semínek,

😋 výsledkem jsou vynikající pochoutky z medu (medy květové i ochucené, medoviny atd.).

👍 Všechny dobrůtky, tipy, rady, inspirace, recepty a akce najdete na www.vcelarstvi-domovina.cz.

Alena a Josef Kölblovi z Včelařství Domovina

Používáme ověření věku Adulto