Ženšen v medu
Související produkty
Detailní popis produktu
Ženšen v medu vám dodá energii, zvýší vitalitu a sníží stres
Smícháním kusu kořenu ženšenu se slaďounkým medem získáte lahůdku s neocenitelnou (po)mocí:
- slouží jako palivo pro organismus (výkon i výdrž posouvá do vyšších otáček),
- blahodárně působí na činnost mozku (pomáhá na paměť a koncentraci),
- zoceluje obranyschopnost proti nemocem (kašlíky, nachlazení a tak).
Teď už je jasné, že ženšen v medu = rychlá a účinná vzpruha, když to jde ztuha. Jak na to? Začněte jeho vložením do košíku.
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
Takhle to je s tím ženšenovým medem:
„Je to všech mužů i žen sen,
sladký med a zdravý ženšen.
Doufám, že i my seženem´
co nejdříve med s ženšenem.“
Užitečný pomocník všech, mužů i žen – ženšen.
Jak jsme objevili ženšen v medu?
To je zásluha Alenky. Rozhodla se na chvíli převzít otěže naší farmy. A zvládla nejen řídit chod firmy, ale ještě k tomu vymyslel tuhle báječnou příchuť, která dodá spoustu síly tělu i duši. Aby to jeden všechno zvládl. Výsledná chuť? Jak sen, prostě ženšen.
- Zajímavost z našeho blogu: vše podstatné o květovém medu ZDE.
Složení a konzistence ženšenu v medu
Složení našeho medu s ženšenem je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a mletý ženšen. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje ženšen a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Náš tip: Nechte ženšenový med při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Ženšen – popis a zajímavosti
Prastará a léčivá bylina ženšen pravý (někdy též všehoj ženšenový zvaný, latinsky Panax ginseng) z čeledi aralkovitých se používá mimo jiné na podporu:
- vitality, dobré nálady, duševní kondice a výkonnosti (paměť, koncentrace a koordinace),
- fyzické výkonnosti a výdrže včetně sportu (neobsahuje dopingové látky),
- udržení normální hladiny cukru v krvi,
- zmírnění menopauzálních obtíží,
- sexuální kondice obou pohlaví,
- zotavení po nemoci či úrazu,
- imunitního systému.
To všechno dělá z ženšenu výtečného pomocníka každého, kdo se potýká se stresem, chce lépe zvládat náročné situace a vůbec udělat to nejlepší pro své zdraví. Studenti se díky němu budou lépe učit, kancelářští pracovníci se snadněji vyrovnají s pracovním tlakem a seniorům osvěží paměť a mozkové funkce. Pro všechny představuje ideální přírodní volbu podpory svého organismu.
Výroba ochuceného medu s ženšenem
Ženšen v medu děláme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.
A jak máme medovou pomazánku s ženšenem nejraději?
Ženšenový med můžeme mlsat od rána do večera. Potěší na jazyku, udělá dobře v bříšku, posílí po těle.
Na našem ženšenovém medu si pošmákne celá rodina. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo či přidat do pokrmů. Hodí se do dezertů (palačinky, perníčky, lívance). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost k mlsání.
- Nutriční koutek: jak z medu stvořit skvělé pochoutky.
Podrobnosti o medu s ženšenem
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1 390 kJ / 332 kcal |
Tuky | 0 g |
Z toho nasycené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 82 g |
Z toho cukry | 80 g |
Bílkoviny | 0,3 g |
Sůl | 0 g |
Obsahuje: květový pastovaný med (96 %), mletý ženšen (4 %)
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.