Domácí medový bubble tea mango
Milujete kuličkový čaj, ale je na vás kapičku přeslazený a drobátko drahý? Mám řešení: připravte si ho doma s pomocí našich ochucených medů a dopřejte si senza léto s mangem.
Při přípravě využijete tapiokové perly, které seženete ve vietnamských večerkách nebo v obchodech se zdravou výživou. Ochutili jsme je mangovým medem, ale skvěle chutná i tapioka s medem rybízovým či borůvkovým.
Zajímavost: žádné šoky z tapioky
Tapiokové perly se vyrábějí z kořene rostliny manioka. Jsou lehce stravitelné, neobsahují lepek a takřka žádné alergeny. Díky jednoduchým sacharidům jsou bohatší na kalorie.
Recept na domácí medový bubble tea mango
Ingredience
Na 6 porcí domácího bubble tea s mango medem potřebujeme:
- 50 g tapiokových perel,
- 1 lžíci mango medu,
- 1 l černého čaje,
- 0,5 l mangového (pomerančového) džusu,
- 0,5 l kokosového neslazeného nápoje,
- mango nakrájené na malé kostičky.
Postup přípravy medového mangového bubble tea
Doba přípravy: cca 30 min
- Tapioku uvařte podle návodu.
- Poté ji smíchejte s mango medem a nechte asi 30 minut společně odležet.
- Do skleničky dejte tapiokové perly a nakrájené mango.
- Zalejte černým čajem, mangovým džusem a kokosovým nápojem.
- Dobrou, vyváženou chuť!
Výživové hodnoty na 1 porci domácího medového mango bubble tea
- 99 kcal,
- 0 g bílkovin,
- 21 g sacharidů (z toho 13,9 g cukrů),
- 1 g tuků,
- 0 g vlákniny.