Losos s medovým přelivem a čočkou belugou
Není přeliv jako přeliv. Tenhle medový určitě vyzkoušejte, jedná se totiž o skvělý dip, který perfektně dochutí filet lososa. Připravila jsem ho s čočkou belugou, která se nemusí dopředu namáčet a je hotová opravdu za chvilku.
To, že by ryby měly být na jídelníčku alespoň dvakrát týdně už víme. Stejně jako luštěniny. Lososem s medem a čočkou si můžete z vašeho pomyslného seznamu odškrtnout obě položky.
Recept na lososa s medovým přelivem a čočkou belugou
Ingredience
Na 1 porci lososa s medem a čočkou potřebujeme:
- filet lososa (150 g),
- polovinu citronu.
Na medový přeliv potřebujeme:
- šťávu z poloviny citronu,
- 1 lžíci medu s levandulí,
- 1 lžičku dijonské hořčice,
- 1 lžičku olivového oleje,
- čtvrt lžičky koření paprika,
- 1 vylisovaný stroužek česneku.
Postup přípravy lososa s medovým přelivem a čočkou
Doba přípravy: cca 45 min
- Polovinu citronu nakrájíme na plátky a vložíme do zapékací mísy. Na plátky položíme lososa.
- Vymačkáme šťávu z druhé poloviny citronu a smícháme s medem, hořčicí, olejem, paprikou a česnekem. Tímto přelivem potřeme lososa.
- Připravíme si čočku a dáme ji vařit. Lososa necháme péct na 170 °C asi 25 minut.
- Lososa podáváme s černou čočkou a zeleninovým salátkem.
- Dobrou, vyváženou chuť!
Výživové hodnoty na 1 porci lososa s medem a 150 g čočky belugy
- 525 kcal,
- 51,1 g bílkovin,
- 34,8 g sacharidů (z toho 6,5 g cukrů),
- 18,4 g tuků,
- 7,5 g vlákniny.