Svěží ovocný salát s kardamomovým medem
Připravila jsem pro vás recept na ovocný salát, do kterého zpracujete jak čerstvé ovoce, tak i to, které už není úplně v nejlepší kondici.
A uvidíte, že vám bude náramně chutnat. Tak pojďme na to, je to jednoduché.
Recept na ovocný salát s kardamomovým medem
Ingredience
Na 5 porcí ovocného salátu s kardamomovým medem potřebujeme:
- 1 jablko,
- 1 hrušku,
- 2 kiwi,
- 300 g hroznového vína,
- hrst borůvek (či jakéhokoli vašeho oblíbeného ovoce),
- 500 g bílého jogurtu,
- 1 lžičku kardamomového medu
Postup přípravy ovocného salátu s kardamomovým medem
Doba přípravy: 10–15 min, rychlý videorecept ZDE
- Ovoce očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- Přidáme bílý jogurt a kardamomový med.
- Dobrou, vyváženou chuť!
Výživové hodnoty na 1 porci ovocného salátu s kardamomovým medem
- 179 kcal,
- 4,6 g bílkovin,
- 29,2 g sacharidů (z toho 24,6 g cukrů),
- 4,4 g tuků,
- 3,5 g vlákniny.
Tip: Nakupujte s rozumem a zbytečně potravinami neplýtvejte
Víte, že největší množství potravin se vyhodí v domácnosti? Zkuste se společně s námi zamyslet, jestli potraviny včetně ovoce u vás doma jsou v té nejlepší formě. Prodloužit životnost ovoce pomůže také správné uložení, například do lednice vůbec nepatří nenakrojené citrusy, banány, mango či ananas. Zbytečné je dávat do chladničky také jablka a hrušky. A pokud už vaše ovoce není úplně fit, připravte si s námi ovocný salátek z dnešního receptu. Pokrývá-li ho však plíseň, bez milosti ho vyhoďte celé. Tady rozhodně nestačí plíseň vykrojit.