Perníčkový dort s medem
Máme pro vás tip na skvělou voňavou zábavu s vašimi dětmi. Upečte si s námi perníčkový dort, který se bude vyjímat na stole při všech rodinných událostech.
Vyzkoušet můžete i mrkvovou polévku s kurkumovým medem a sendvič s medovohořčičným dresinkem, abyste jídlo měli pěkně komplet.
Recept na perníčkový dort s medem
Ingredience
Na 15 porcí perníčkového dortu potřebujeme (na korpus):
- 150 g perníčkového medu,
- 150 g másla,
- 70 g podmáslí,
- 3 vejce,
- 300 g hladké mouky,
- 5 g jedlé sody,
- 15 g kakaa,
- špetku soli,
- hrst ořechů a rozinek podle vlastní chuti (nemusí být).
Na perníčky:
- 100 g másla,
- 60 g perníčkového medu,
- 2 vejce,
- 140 g moučkového cukru,
- 400 g hladké mouky,
- 1 lžičku jedlé sody,
- 2 lžičky kakaa.
Na poleva na perníčky:
- 1 bílek,
- 150–200 g moučkového cukru,
- citronovou šťávu.
Na krém:
- 4 balení čerstvého sýra (Palouček),
- moučkový cukr,
- citronovou šťávu.
Postup přípravy perníčkového dortu s medem
Doba přípravy: cca 4 hodiny
- Všechny suroviny na korpus smícháme a pečeme ve vymazané formě asi 30 minut na 180 °C.
- Těsto na perníčky vytvoříme smícháním všech surovin.
- Necháme ho odpočinout v lednici asi 2 hodiny a pak vykrajujeme domečky podle výšky korpusu.
- Upečené perníčky ozdobíme společně s dětmi dle naší fantazie a necháme je odpočinout.
- Mezitím smícháme ingredience a vytvoříme krém.
- Korpus prořízneme a krémem promažeme. Krémem potřeme také celý korpus a z boku přitiskneme domečkové perníčky.
- Dobrou, vyváženou chuť!
Výživové hodnoty na 1 porci perníčkového medu
- 578 kcal,
- 10,8 g bílkovin,
- 68,2 g sacharidů (z toho 14,5 g cukrů),
- 34,2 g tuků,
- 2,31 g vlákniny.