Sendvič s medovohořčičným dresinkem
Sendvič s medovohořčičným dresinkem a lučinou je rychlá snídaně nebo svačinka, chutná, lehká a plnohodnotná. Obsahuje totiž komplexní sacharidy, kvalitní bílkoviny a zeleninu. A medový dresink jí navíc dodá na svěžesti.
Lučinu si velice snadno připravíte také doma. Stačí k tomu 1 bílý jogurt (selský), 1 smetana na šlehání a troška soli. Smícháte, necháte vykapat v lednici přes noc a je to. Ochucenou bylinkovou lučinu vytvoříte přidáním bylinek.
Recept na sendvič s medovohořčičným dresinkem
Ingredience
Na 1 sendvič s medovohořčičným dresinkem potřebujeme:
- 1 celozrnnou bagetu,
- 20 g lučiny (kupované či domácí),
- 3–4 plátky krůtí šunky,
- 1 rajče,
- listový salát.
Dresink vyrobíme z:
- 1 lžičky květového medu,
- 1 lžičky hrubozrnné hořčice,
- citronové šťávy.
Postup přípravy sendviče s medovohořčičným dresinkem
Doba přípravy: cca 10 min
- Začneme dresinkem: smícháme květový med se lžičkou hrubozrnné hořčice a citronové šťávy.
- Celozrnnou bagetu podélně rozkrojíme, namažeme lučinou a položíme krůtí šunku, na kterou přidáme připravený dresink.
- Ozdobíme rajčátkem a listovým salátkem.
- Dobrou, vyváženou chuť!
Výživové hodnoty na 1 porci sendviče s medovohořčičným dresinkem
- 319 kcal,
- 18,9 g bílkovin,
- 33,5 g sacharidů,
- 7,5 g cukrů,
- 8,5 g tuků,
- 3,8 g vlákniny.
Tip: Jak si vybírat šunku?
Při výběru šunky sledujte složení a výživové údaje na obalu. Vítězí ta s největším obsahem masa! Jestliže etiketa uvádí škrob, pojiva a další zbytečnosti, nejspíš se nejedná o moc kvalitní potravinu. Aby výrobce ušetřil, maso nahradil právě těmito levnějšími surovinami – takovou „šunku“ nekupujte.
S výběrem pomáhá také česká legislativa: výrobek s označením „šunka nejvyšší jakosti“ nesmí obsahovat barviva, škrob, vlákninu, ani žádné další rostlinné a živočišně bílkoviny. Naopak „standardní šunka“ takové suroviny (s výjimkou barviv) obsahovat může.