Bezinková limonáda extra medová
Všude kolem dokola kvetou bezy. Bílé květy, které lákají nejen včely, ale také mě. Každý rok totiž dělám skvělou medovo bezovou limonádu. A právě teď je ten čas, takovou limonádu připravit. Tak až půjdete na procházku, rozhlédněte se, kde všude bezy kvetou. Natrhejte si ty největší a nejrozkvetlejší květy. Nezapomeňte pozdravovat včely, ty tam totiž určitě budou.
Recept na extra medovou betinkovou limonádu
Na medovou bezinkovou limonádu potřebujeme:
- Velkou sklenici a vodu
- Velké bezinkové květy, alespoň 15 kusů
- 300 g květového medu
- ½ čajové lžičky sušeného droždí
Postup přípravy medové bezinkové limonády
Postup je jednoduchý a rychlý. Ve velkém hrnci jsem svařila vodu a nechala ji vychladnout tak akorát do vlažného stavu. Do skleněné láhve jsem dala bezinkové květy. Je důležité květy neoplachovat! Pouze je jemně oklepejte a zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Dále jsem přidala už jen med, sušené droždí a celé to zalila onou vlažnou vodou. Je důležité přidat vlažnou vodu, nikoliv horkou, aby se kvasinky mohly parádně nastartovat. Droždí udělá limonádu šumivou. Vše jsem řádně promíchala, láhev uzavřela čistým plátýnkem a utěsnila gumičkou. Limonádu jsem nechala dva dny stát při pokojové teplotě. Poté jsem ji slila do uzavíratelných lahví a dala chladit do ledničky.
Až ji budete podávat, můžete ještě přidat plátek citronu.
Tip: pokud chcete docílit stoprocentního perlení, tak doporučuji nechat bezové květy a plátky oloupaného citrónu dva dny louhovat a třetí den přidám med s kvasnicemi a nechám další jeden den ležet
Dobrou chuť přeje Alena