Cheesecake do skleničky
Recept na cheesecake do skleničky, domácí, lahodný a praktický. Výroba je snadná, servírování elegantní, konzumace jednoduchá na lžičku. Slaďoučkému dortíčku neodoláte!
Na 4 až 6 porcí nepečeného cheesecake do skleničky potřebujeme:
- 350 g čerstvého smetanového sýra typu Philadelphia/mascarpone,
- 300 g plnotučného tvarohu,
- 250 g borůvek nebo malin (a hrst k dozdobení),
- 90 g karamelových sušenek (a drť z nich k dozdobení),
- 40 g mandlí,
- 30 g rozpuštěného másla,
- 4 až 5 lžic medu květového,
- 1 lžíci citronové šťávy,
- ½ vanilkového lusku (případně 2 kapky vanilkového aroma).
Příprava zahrnuje tři jednoduché kroky. Nejprve si nachystáme stolní mixér, sušenky, mandle a jdeme na to. Poctivě rozmixujeme, vlijeme rozpuštěné máslo a ještě pár otáček přidáme.
Zadruhé v míse smícháme tvaroh, sýr, medík (zkusit lze i ochucené varianty jako jahodu, malinu, rybíz a samozřejmě borůvku!), citronovou šťávu a vanilku.
A nakonec rozmixujeme dohladka maliny (borůvky).
Vlastní tvorba cheesecake spočívá v pečlivém vrstvení jednotlivých ingrediencí. Na dno skleničky patří sušenková směs, na ni rozmíchaný tvaroh a navrch ovoce.
Po zhruba hodinovém vychlazení v ledničce dozdobíme celými borůvkami (malinami) a sušenkovou drtí. V letním horku cheesecake do skleničky výtečně osvěží (stejně jako třeba ledový mátový čaj), takže: dobrou chuť a pěkné léto!