Dort s ořechy a šípkovým medem
Recept na skutečně jednoduchý dortík s vlašskými ořechy, dýní, skořicí a šípkovým medem. Připravíme ho raz dva, není přehnaně sladký a třeba s kávou skvěle chutná.
Recept na ořechový dort s medem
Na dortovou formu 20 cm potřebujeme:
- 2 vejce (o pokojové teplotě),
- 120 g šípkového medu,
- 160 g oleje,
- 190 g hladké pšeničné mouky,
- 140 g dýňového pyré,
- 50 g nastrouhaných jablek (může být pyré),
- 190 g mletých ořechů,
- 1 lžičku jedlé sody,
- 1 lžičku skořice,
- špetku kardamomu,
- špetku soli.
Postup přípravy ořechového dortu s šípkovým medem
Vejce ručně vyšleháme metličkou a přidáme vše kromě ořechů, dýně a jablek. Dobře promícháme, přidáme ořechy a dýni s jablky a opět promícháme. Formu vymažeme, vysypeme moukou a naplníme směsí. Pečeme na 170 stupňů asi 30 minut, průběžně kontrolujeme. Hotový dort můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou nebo smetanou.
Zdroj: https://www.instagram.com/foodadyct/