Dýňový koláč
Recept na dýňový koláč s perníčkovým medem. Nezáleží na tom, říkáme-li dýňový koláč, páj nebo pie, ohromná dobrota je to v každém případě.
Recept na dýňový koláč s medem
Na „rustikální těsto“ pro dýňový koláč potřebujeme:
- 200 g hladké mouky,
- 110 g másla,
- 35 ml studené vody,
- 2 g soli.
Na výrobu náplně si připravíme:
- 3 vejce,
- 400 g kondenzovaného mléka neslazeného,
- 400 g dýňového pyré,
- 75 g perníčkového medu,
- 40 g třtinového cukru,
- 4 g soli.
Postup přípravy dýňového koláče
Nejprve se vrhneme na těsto. Vše smícháme a necháme do druhého dne vychladit v ledničce. Poté pečeme „naslepo“. Pozor na přehnětené (těsto jen jemně promíchat, ale opatrně), spařené či málo vychlazené těsto a na špatnou teplotu v troubě.
Podobně smícháme dohromady vše na výrobu náplně a směs nalijeme na upečený základ. Pečeme na 160 stupňů asi 40 minut. Doporučujeme nechat odležet do druhého dne a servírovat s mascarpone a javorovým sirupem.
Zdroj: https://www.instagram.com/foodadyct/