Kuřecí rychlovka na medu, citronu a dijonské hořčici
Jelikož kuřecí u nás vede na plné čáře, tak se nebojíme zkoušet neustále nové recepty a nové příchutě kuřecího masíčka. Naše děti se nebojí napíchnout na vidličku kousek kuřízku ani čapnout do ruky stehýnko na okousání. Kuře prostě milujeme. Když přijdu domů po práci a potřebuji vykouzlit rychlou večeři, volím recept, který je jako rychlá skládačka. Kuře, med, citron, dijonská hořčice. Kuskus a hotovo.
Recept na kuřecí rychlovku na medu
Na kuřecí rychlovku potřebujeme:
- 500 g kuřecích kousků,
- olivový olej,
- šťávu z poloviny citronu,
- 2 lžíce dijonské hořčice,
- 5 lžic medu,
- sůl,
- tymián.
Postup přípravy kuřecí rychlovky
Zapékací mísu vytřu olivovým olejem a vložím kuře. V malé misce smíchám hořčici, med, šťávu z citronu, sůl a vše promíchám. Směs vliji na kuře, potřu z obou stran. Vložím snítku tymiánu. Peču přiklopené necelou hodinku na 180 °C. Na posledních 10 minut peču nepřikryté.
Dobrou chuť přeje Alena.