Máčené čoko-chilli perníčky s marmeládou
Recept na lahodné máčené čoko-chilli perníčky s marmeládou. Taková „čokočili“ mňamka nadchne nejen milovníky pikantní chutě.
Recept na máčené čoko-chilli perníčky s marmeládou
Na máčené čoko-chilli perníčky potřebujeme:
- 250 g hladké mouky,
- 75 g másla,
- 50 g moučkového cukru,
- 1 vejce,
- 3 lžičky medu kakao s chilli,
- 50 g čokolády na vaření,
- 1/2 lžičky perníkového koření,
- 1 lžičku prášku do perníku,
- 2 lžičky kakaa.
Na výrobu polevy si připravíme:
- marmeládu (nejlépe jahodovou či višňovou),
- 200 g čokolády,
- rostlinný tuk Omega.
Postup přípravy čoko-chilli perníčků s marmeládou
V misce utřeme vejce, moučkový cukr a med. Do hmoty nejprve přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem a poté postupně – až vznikne hladké těsto – směs mouky, perníkového koření a kakaa. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme odpočívat do lednice (30 minut stačí). Odpočinuté těsto rozválíme, vykrojíme tvary dle libosti a pečeme na 180 stupňů asi 6–8 minut (upravíme podle první várky). Upečené perníčky necháme vychladnout a slepíme je marmeládou.
A pustíme se do polevy. Čokoládu postavíme na vodní lázeň a zvolna rozpustíme. Rostlinný tuk můžeme přidat hned, nebo postupně až po rozpuštění čokolády (záleží, jak to máme v oku). Důležité je, aby čokoláda nebyla moc hustá a šlo s ní polévat perníčky. Polevu necháme trošku vychladnout a přelijeme ji do konvičky nebo nádobky s „nalévátkem“. Perníčky vyskládáme na mřížku, pod ni položíme tác a poléváme. Přebytečnou polevu z tácu přelijeme zpět do konvičky a znovu použijeme (bude-li moc tuhá, stačí jen opět trošku nahřát).
Na závěr ozdobíme zlatým prachem nebo čímkoli, co máme zrovna po ruce – fantazii se meze nekladou!
Zdroj: https://www.instagram.com/honza_pece/