Medový punč
Recept na medový punč, horký, dobrý, uvolňující. Během vánočních svátků chutná nejlépe, ale můžete si ho dopřát i kdykoliv v průběhu roku, hlavně v zimě. A víte, že pochází až z daleké Indie?
Na medový punč potřebujeme:
- bílé víno,
- ovocný džus dle chuti,
- citrón,
- hřebíček,
- celou skořici,
- brandy (rum),
- květový med.
Receptů na punč je celá řada, my si ho vylepšíme jarním medíkem. Je to strašně jednoduché. Bílé víno svaříme s džusem a kořením. Ideální poměr vína a džusu je dva ku jedné, ale záleží samozřejmě na vás. Mezitím v misce rozmícháme med s citronovou šťávou a brandy. Směs rozdělíme do sklenic a zalijeme svařeným vínem.
K popíjení punče doporučujeme zakousnout pražené oříšky na chilli medu, hermelín na medu sypaný mandlemi nebo pečenou mrkev na medu s citronovou šťávou.