Perníčkový cheesecake
Recept na perníčkový cheesecake. Sušenky, tvaroh, perník a med? Výsledkem musí být jedině neskonalá dobrota!
Recept na perníčkový cheesecake
Na cheesecake potřebujeme:
- 130 g máslových sušenek,
- 70 g perníčků,
- 100 g rozpuštěného másla.
Na výrobu krému si připravíme:
- 500 g ricotty,
- 150 g polotučného tvarohu,
- 2 vejce,
- 100 g perníčkového medu,
- 1 čajovou lžičku perníkového koření,
- 1 čajovou lžičku škrobu,
- 1/2 čajovou lžičku skořice.
Postup přípravy perníčkového cheesecaku
Začneme základem. Sušenky společně s perníčky rozmixujeme sekáčkem na mouku. K této sypké směsi přilijeme rozpuštěné máslo a rukama vytvoříme jednotnou hmotu. Hotové těsto natlačíme na dno vymazané (nejlépe máslem) dortové formy (průměr 22 cm). Pečeme 10 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů. Pod formu s cheesecakem dáme plech nebo pekáč s vodou, aby byl základ po upečení pěkně vláčný.
V míse smícháme všechny ostatní suroviny na krémovou vrstvu. Vzniklou tekutou směs nalijeme na předpečený základ a pečeme dalších 50 minut. Upečený cheesecake po vychladnutí dozdobíme dle chuti. Co zkusit třeba kokosové plátky, domácí perníčky a snítky rozmarýnu?
Zdroj: https://www.instagram.com/sarkakuchtafoodie.cz/