Skořicové hvězdičky
Recept na skořicové hvězdičky. Tyhle malé, slaďoučké potvůrky potěší nejen v čase vánočním.
Recept na skořicové hvězdičky
Na skořicové hvězdičky potřebujeme:
- 250 g špaldové hladké mouky (nebo hladké pšeničné),
- 100 g mandlové mouky,
- 1 čajovou lžičku skořice,
- 3 hřebíčky,
- 50 g moučkového třtinového cukru,
- 3 polévkové lžíce skořicového medu,
- 100 g změklého másla,
- 1 vejce.
Postup přípravy skořicových hvězdiček
V míse smícháme špaldovou mouku společně s mandlovou moukou, moučkovým cukrem a skořicí. Hřebíčky rozdrtíme v hmoždíři (či rozmixujeme v sekáčku) a přidáme k suché směsi. Poté přidáme skořicový med, na kousky nakrájené změklé máslo a vejce. V robotu pomocí háku nebo rukama vytvoříme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.
Zhruba 15 minut před pečením těsto vyndáme a vyválíme do výšky 5 milimetrů. Pokud se lepí, posypeme ho trochou mouky. S těstem se pracuje nejlépe, není-li úplně změklé, proto nejprve vyválíme jenom půlku a druhou necháme v lednici.
Z vyváleného těsta vykrájíme hvězdičky a položíme je na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě rozehřáté na 165 stupňů asi 7 až 10 minut, dokud nebudou dozlatova. Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě na chladném místě. Hvězdičky po pár dnech krásně změknou a můžeme se do nich pustit, nevadí-li nám křupavé cukroví, můžeme si na nich pochutnat hned.