🤩 BLACK FRIDAY slevy až 40 % bez omezení 🤩

Skořicoví šneci na klasický způsob

Nejlepší podzimní recept na výrobu skořicových šneků s ochuceným medem. Potěší opravdu každého, kdo si rád zamlsá!

Recept na skořicové šneky

Na skořicové šneky potřebujeme:

  • 500 g hladké mouky,
  • 20 g čerstvého droždí (nebo 1 balíček sušeného),
  • 250 ml mléka,
  • 60 g cukru krystal (nebo třtinového),
  • 100 g změklého másla (nejlépe 50 g másla a 50 g sádla),
  • 2 žloutky,
  • špetku soli.

Na výrobu náplně si připravíme:

  • 100 g másla,
  • 50 g cukru krystal (nebo třtinového),
  • 2 rovné lžíce skořice,
  • 1 balíček vanilkového cukru.

Postup přípravy skořicových šneků

Zvolíme-li čerstvé droždí, rozdrobíme ho do teplého mléka (ne horkého!), rozmícháme s lžičkou cukru, poprášíme lžící mouky, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut odstát. Mezitím si do mísy prosejeme mouku, po okrajích osolíme, přidáme cukr, uděláme důlek a vlijeme vzešlý kvásek (nebo vsypeme sušené droždí a dolijeme teplé mléko).

Promícháme a přidáme změklé máslo a žloutky. Řádně vymísíme v těsto, avšak nepřidáváme mouku. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca 60–90 minut. Mezitím si připravíme náplň: do rozpuštěného másla vmícháme cukr (i vanilkový) a skořici, můžeme ozvláštnit třeba půl lžičkou kardamomu. Necháme vychladnout (možno i v lednici).

Zlehka rozválíme těsto na obdélník cca 55 x 35 cm. Mašlovačkou potřeme náplní, zarolujeme jako dlouhou roládu a ostrým nožem (nití, vlascem) krájíme jako knedlíky na zhruba 2 cm silná kolečka. Skládáme řezem dolů na plechy vyložené pečicím papírem nebo do pekáčů vymazaných máslem.

Přikryjeme a necháme 30 minut odpočinout, mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C a pečeme dozlatova asi 10–15 minut. Po vytažení ihned mašlovačkou potřeme rozpuštěným máslem. Perníčkový med můžeme přimíchat do másla nebo pokapat až na závěr.

Recept od: https://www.instagram.com/marketa_v_troube/

Skořicoví šneci

Další zajímavé recepty s medem

Podobné články

Jahodové nanuky

Recept na jahodové nanuky s kokosovou smetanou. Jahodové léto je tady, domácí nanuky chutnají báječně a mrazák raději hlídáme, aby na nás zbyl alespoň jeden...
Podobné články

Medové perníčky

Recept na medové perníčky vykouzlí úsměv na tváři o svátcích i během roku. A Vánoce si bez nich lze jenom těžko představit. Tak proč si nevyrobit své vlastní. Zkuste... 
Podobné články

Náš jablečný závin

Není sice štrúdl jako štrůdl, ale na tomto si fešácky pochutnáte. Krásně zlatavý, lákavě voňavý, svůdně křupavý. K snídani nebo jako odpolední dezert, to si budete lebedit....  
Podobné články

Celozrnné palačinky

Tohle si zkrátka užijete: od snadné přípravy přes mazání (ořechovým máslem, ochuceným medem, marmeládou) až po hodování plné mlaskání a pochvalné....
Používáme ověření věku Adulto