eMimino.cz, říjen 2024: test Vyzkoušely jsme 9 příchutí od Včelařství…
Na webu eMimino.cz jsme se představili celkem nedávno, proto není náhodou, že jeho redakce se rozhodla vyzkoušet naše medíky doslova na vlastní jazýčky. Pro svoje testování si vybrala celkem 9 výrobků z řad medů a ochucených medů.
Dámy si každý produkt pěkně prohlédly, a hlavně pořádně ochutnaly. Na základě svých dojmů sepsaly podrobné hodnocení, které si na následujících řádcích můžete přečíst i vy. Věříme, že jsme ve zkoušce obstáli se ctí!
Znáte ochucené medy? Vyzkoušely jsme 9 příchutí od Včelařství Domovina
Med je jedním z nejstarších a nejzdravějších sladidel na světě. Včelařství Domovina přináší unikátní kombinace tradičního medu s ovocem, bylinkami či exotickými ingrediencemi. Ochucený med potěší nejen milovníky medu, ale také ty, kteří si chtějí osladit život zdravou a chutnou cestou.
FOTO: Exotické dračí ovoce v medu, které dodá vašim pokrmům svěžest a jedinečnost. Zdroj: eMimino
Co jsme testovaly?
Představujeme vám 9 příchutí, které vašemu čaji, dezertům i snídaním dodají zcela nový rozměr. Konkrétně jsme ochutnaly:
- Citron se spirulinou v medu
- Zázvor v medu
- Dračí ovoce v medu
- Jahody v medu
- Maliny v medu
- Květový med s lípou
- Květový med s avokádem
- Květový med s levandulí
- Květový med s akátem
Med z Včelařství Domovina? Můžete se připravit na nezapomenutelné chuťové zážitky. Med se hodí nejen do čaje, ale i na palačinky, chleba nebo jen tak na lžičku.
FOTO: Svěží med, který dodá vašemu čaji nezaměnitelnou chuť a extravagantní barvu. Zdroj: eMimino
Citron se spirulinou v medu
Zuzana: Sáhla jsem po medu s citronem a spirulinou, jelikož miluji kombinaci medu a citronu. Stačí přidat lžičku do čaje a nápoj je perfektně dochucený, není potřeba nic dalšího. Med s citronem je pro mě chuť dětství a domova. Med má příjemně pastovitou konzistenci a na chuti je znát, že je připravený z kvalitního květového medu. Chuť je plná, svěží a jemně květinová.
Spirulinu v chuti sice nerozeznám, ale její modrozelená barva dodává medu neobvyklý, až extravagantní vzhled. Kromě čaje plánuji med přidat i do pečení, dortů nebo na palačinky. Už teď jsem zvědavá, jaké budou reakce rodiny. Mám tušení, že děti už nebudou chtít žádný jiný než „ten modrý med“!
Tip redakce: Vyzkoušejte med s citronem a spirulinou na domácích sušenkách nebo k ozdobení dortů – krásně rozzáří každý dezert.
FOTO: Zázvorový med – skvělý společník pro hřejivý zimní čaj plný chuti. Zdroj: eMimino
Zázvor v medu
Andrea: Med se zázvorem – kombinace medu a zázvoru je ideální na zimu. Kdo má rád zázvorový čaj, ale přitom je lenoch a nechce se mu loupat, strouhat a louhovat čerstvý zázvor, toto je ideální alternativa. Černý čaj se lžičkou zázvorového medu dostává úplně jiný rozměr.
Chutná to jako by mi do čaje někdo přidal lžičku opravdového nastrouhaného zázvoru. Sice nemá ten specifický pálivý říz, ale chuť je velmi příjemná a opravdová. Jediné, na co je třeba dát pozor je nesladit čaj zázvorovým medem ihned po zalití sáčku, zázvor má pak tendenci trochu hořknout. Jinak ale boží.
Tip redakce: Med se zázvorem doporučujeme přidat do horkého černého čaje – skvělý zahřívací nápoj během zimních dnů.
FOTO: Jahodový med, který přináší chuť léta – ideální na chleba nebo jen tak na lžičku. Zdroj: eMimino
Jahody v medu
Diana: Jahody v medu chutnají opravdu jako jahody v medu. Nic víc, nic míň – a to je skvělé. Necítím žádnou chemii, jen přírodní chuť, skoro jako by jahody pocházely z vlastní zahrádky a med byl výsledkem poctivé práce včel. Med je zkrystalizovaný, což ve mně vzbuzuje důvěru, že se jedná o přírodní produkt bez chemie. Je výborný do bylinkového nebo černého čaje, stejně tak na chleba s máslem, na palačinky, nebo klidně jen tak samotný.
Musím přiznat, že jsem ho skoro na nic nepoužila, jen jsem ho vyjedla lžičkou. Je jako ta nejjemnější marmeláda. Je prostě úžasný – různé čokoládové pomazánky se s ním nedá srovnat. A trochu doufám, že mi toto mlsání váha odpustí – med je ale dobře stravitelný, tak to snad rychle vyběhám. Díky tomu, že je med pastovaný, se skvěle roztírá a má nádherně hladkou texturu. Při otevření sklenice si přičichněte, ucítíte, jak se jahody s medem krásně doplňují. Určitě si objednám další příchutě, i když je můj manžel včelař a máme med vlastní. Této kombinaci medu s ovocem se prostě nedá odolat.
Tip redakce: Jahody v medu jsou perfektní na pečivo, palačinky nebo i do bylinkového čaje – přírodní kombinace chutí, které neodoláte!
FOTO: Exotické dračí ovoce v medu, které dodá vašim pokrmům svěžest a jedinečnost. Zdroj: eMimino
Dračí ovoce v medu
Jana: Jsem naprostá milovnice medů a tahle sladká pochoutka mi připomíná moje dětství u babičky na prázdninách, kde jsem rohlík s medem snídala každý den. Při tomhle testování jsem sáhla po medu s dračím ovocem, protože jsem chtěla ochutnat něco úplně nového, a nemohla jsem udělat lépe. Ovocný med jsem totiž nikdy předtím neměla, a proto jsem byla opravdu zvědavá, jak bude chutnat. Úplně se rozplývá na jazyku. Stále je cítit hlavně med, ale dračí ovoce mu dodává jemnost, svěžest a trochu exotiky.
Zjistila jsem, že na klasické české pečivo mi Dračí ovoce v medu moc nesedí, ale doma jsme si ho s dcerkami oblíbily samotný na lžičce (místo té přeslazené oříškové pochoutky) a já si ho pravidelně přimíchávám do ranní ovesné kaše nebo sladké mléčné rýže. Mladší dcerka si ho přidává namísto cukru do ovocného čaje a ta starší si ho zamilovala na palačinkách a lívancích. Rozhodně rády vyzkoušíme další příchutě ovocných medů.
Tip redakce: Dračí ovoce v medu doporučujeme k dochucení ovocných salátů nebo smoothie – jeho exotická chuť dodá vašim pokrmům svěžest a originalitu.
FOTO: Harmonické spojení lípy a medu, které obohatí váš čaj o příjemnou chuť a účinky.
Květový med s lípou
Josefína: Připadá mi, že lípa a med spolu nejen skvěle chutnají, ale i navzájem podporují svoje účinky. Teď na podzim neznám nic lepšího než lipový čaj s medem. Lípa v medu mě samotnou překvapila svou příjemnou výrazností a sílou, krásně podtrhla chuť medu. Med samotný má úžasnou tekutou konzistenci, kterou se dobře „maluje“ dětem do jogurtu nebo na rohlíček s máslem.
Já osobně si užiju kapku medu do čaje, nebo jen tak na lžičku rovnou do pusy. Lípa do příjemné sladkosti medu přináší něco zajímavého, ale zároveň nejde o velký experiment, spíš jen zvýraznění, a to mi vyhovuje.
Tip redakce: Lipový med je ideální pro dochucení domácího lipového čaje – skvěle se hodí na podzimní večery.
FOTO: Ovocná chuť malin v medu, která osvěží váš čaj a potěší vaše chuťové pohárky. Zdroj: eMimino
Maliny v medu
Karolína: Musím přiznat, že ovocný med pro mě byla novinka. Záměrně jsem si vybrala kombinaci s malinami, jelikož maliny zbožňuji a dobře jsem udělala. Tento med vážně stojí za to. Na první pohled mě zaujala krásná, sytě červená barva – sklenička vypadá skoro jako marmeláda. Med je pastovaný, krásně se nabírá a roztírá.
A chuť? Nakyslé maliny se k sladkému květovému medu perfektně hodí. Klidně bych ho mohla jíst jen tak na lžičku, nicméně ještě lepší byl s palačinkami. V černém čaji je také výborný, navíc ho krásně malinově ovoní. Pomyslnou třešničkou na medovém dortu je cena, která mi za tuto dobrotu přijde naprosto skvělá. Med rozhodně koupím znovu a ráda vyzkouším i další příchutě.
Tip redakce: Med s malinami je výborný na palačinky, ale také do jogurtů – malinová svěžest krásně doplňuje sladkost medu.
FOTO: Neobvyklý med s karamelovou příchutí, který promění vaše sladké pokrmy na delikatesy. Zdroj: Včelařství Domovina
Květový med s avokádem
Markéta: Jsem velkou milovnicí medu ve všech jeho podobách a přes zimu zvládnu sníst klidně i 10 sklenic. Nejraději si ho přidávám do čaje. Med s avokádem jsem si vybrala záměrně, protože mě lákala jeho neobvyklá příchuť a byla jsem zvědavá, jak bude chutnat a vonět. Už na první pohled mě zaujala jeho velmi tmavá barva. Po otevření jsem si k medu přivoněla a hned jsem cítila nádech karamelu. A nespletla jsem se – jeho chuť je opravdu výrazná, silná a netradiční, připomíná hořký karamel, takový ten lehce přepálený, ale stále velmi chutný. Má také hustou konzistenci.
Vyzkoušela jsem ho do čaje, kde je velmi příjemný, ale určitě se bude skvěle hodit i na vafle, palačinky nebo jen tak na bílé pečivo s máslem. Výborně poslouží také při zdobení sladkých pohárů, kde vynikne jeho karamelová chuť. Avokádo jsem v chuti sice nenašla, ale i tak jde o velmi zajímavou a netradiční kombinaci medu, kterou rozhodně doporučuji vyzkoušet.
Tip redakce: Med s avokádem doporučujeme na palačinky nebo vafle – jeho karamelová chuť je skvělá k sladkým snídaním či dezertům.
FOTO: Opojná vůně levandule v každé lžičce – ideální pro voňavé snídaně na čerstvém chlebu. Zdroj: eMimino
Květový med s levandulí
Katka: Vybrala jsem si levandulový med, protože u nás doma patří mezi nejoblíbenější. Jeho výrazná, jemně aromatická chuť se dokonale hodí nejen k dochucení čaje, ale nejraději ho snídám na čerstvém chlebu, kde jeho chuť skutečně vynikne a zanechá příjemnou vůni levandule.
Přestože je med tekutý, má ideální konzistenci – není ani příliš hustý, ani příliš řídký, takže se krásně roztírá a nepřetéká. Největší výhodou jeho konzistence je to, že si můžu na chlebá dát pořádně tlustou vrstvu. Je to opravdový zážitek a zároveň přírodní lahůdka, kterou ocení celá rodina. Určitě med doporučuji všem, kteří nechtějí moc experimentovat, je to skvělá alternativa k medu klasickému.
Tip redakce: Levandulový med je skvělý k dochucení ranní kaše nebo čaje – levandulová vůně vás příjemně naladí na celý den.
FOTO: Jemný květový med s akátem – dokonalý doplněk na snídani nebo do jogurtu. Zdroj: Včelařství Domovina
Květový med s akátem
Karin: Květový med s akátem od Včelařství Domovina mi připomíná krásné chvíle z dětství, kdy jsme s rodinou společně pekli vánoční cukroví. Vůně medu se linula celou kuchyní, a když jsem ho teď ochutnala, hned jsem se do těch časů vrátila. Můj děda byl včelař a já s ním jako malá často chodila krmit včely. Vždycky mi vyprávěl o tom, jak je důležité, aby se včely měly dobře, protože pak i med bude nejlepší. A tenhle med přesně takový je – lahodný, jemný a plný vzpomínek. Skvěle se hodí nejen na pečení, ale i na chleba nebo do čaje.
Když jsem ho ochutnala, cítila jsem tu jemnou chuť akátu, která krásně ladí s klasickou sladkostí květového medu. Je to přesně ten typ medu, který bych si přála mít na stole každé Vánoce.
Tip redakce: Květový med s akátem je vynikající na čerstvý chléb s máslem nebo do bílého jogurtu – jemná chuť akátu z něj dělá univerzálního pomocníka do kuchyně.
Autor: Bc. Viktorie Báňová
Znáte ochucené medy? Vyzkoušely jsme 9 příchutí od Včelařství Domovina
Vaření | eMimino.cz, 28. října 2024 | Více
Další média, kde jsme zabzzzučeli
- Web Forbes, říjen 2023
- Český rozhlas Radiožurnál, září 2023
- Kniha Perly v botě od Jakuba Koháka
- Web iGlanc, říjen 2023
- Dobré ráno v České televizi, listopad 2023
- Deník MF Dnes, prosinec 2023
- Web cz, březen 2024
- Podcast Industrial na iDnes, květen 2024
- Reportáž v TV Noe, červen 2024
- Události v regionech ČT, červenec 2024
- Rozhovor pro ČRo Vysočina, srpen 2024
- Časopis Marianne, září 2024
- Medové odpoledne na zahradě u Agáty Hanychové
- Web Lifee.cz, září 2024
- Web eMimino.cz, říjen 2024
- Web Hospodářské noviny, říjen 2024