Proč se na povrchu arašídového másla odděluje olej?
Možná jste si někdy všimli, že se vaše oblíbené arašídové máslo ve skleničce po nějaké době rozdělilo na olej a tužší část. Není se čeho bát! Je to úplně normální jev a stává se to u všech přírodních arašídových másel. Olej z arašídů je totiž plný vitamínů a zdraví prospěšných tuků, které se při skladování mohou od ostatních složek oddělit.
Jak obnovit krémovou konzistenci? Máslo stačí důkladně promíchat lžící nebo vidličkou. Ještě lepší chuť a krémovost arašídového másla získáte, když ho před použitím chvíli necháte v pokojové teplotě. Pokud je naopak po promíchání moc řídké, doporučujeme ho na chvíli uložit do chladničky.
Podobné otázky
- > Proč má můj med jinou konzistenci než na fotkách a videu?
- > Co je ta bílá vrstva na povrchu ochuceného medu?
- > Je ochucený med vhodný pro celiaky?
- > Umíte realizovat zakázkovou výrobu?
- > Můžou jíst diabetici med?